Kerst-loze woonkamer

Ebolicht bureaulamp Frankfurt - Verlichting van ToenKerst is geweldig! Op mijn verjaardag 29 november versier ik mijn kerstboom met gouden ballen en glitter vogeltjes met veren staartjes. Ook hang ik er van die leuke rieten kerstklokken in. Met de 100.000 kleine lampjes maakt dit echt mijn winterfeest. Ik heb de donkere dagen daarvoor altijd last van een kleine winterdepressie en kan me dan nog niet bedenken dat die boom begin januari alweer mijn huis uit gaat.

 

Kerst maakt misschien december wel de leukste maand van het jaar. Gezelligheid met vrienden en/of familie. Spelletjes spelen en lekker eten. Maar omdat ik die periode ervoor al zo toeleef naar de kerstdagen is het ook een behoorlijk intensieve maand. En dat zo aan het einde van het jaar.

 

Nu de boom vandaag het huis heeft verlaten en alle versiering weer naar zolder is, snap ik een klein beetje waarom er mensen zijn die hun koppie als een struisvogel in het zand steken (tja.. want sneeuw ligt er al enkele jaren niet meer met kerst). Zij zijn blij dat deze december maand alweer voorbij is. Ook daar zit een waarheid in. Die kerstliedjes komen mijn neus uit en mijn feestelijke panty’s mogen weer even de kast in.. Gelukkig laat de eerstkomende verplichting nog even op zich wachten.

 

Ik zat vanmiddag met mijn beide ouders even een kopje thee te drinken toen ik eens even echt rondkeek ik mijn ‘kerst-loze’ woonkamer. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, want die voorjaarszon die de kamer verwarmt… daar zullen we nog even op moeten wachten.

 

De plek waar de kerstboom stond is inmiddels opgevuld met een fijne leesstoel en daarnaast een vintage servieskastje met een leuke Swivel tafel/bureaulamp. Het contrast tussen oud en nieuw probeer ik altijd op te zoeken. Ook had ik enkele planten gestekt. Een pannenkoekenplant met vele stekjes en van mijn grote Monstera plant kon ik twee potten vullen. En daarvoor is nu weer een mooie plek in huis.

 

Om ook jou vast een beetje op weg te helpen heb ik hieronder enkele sfeermakers uitgelicht om die kerstlampjes te vervangen en de donkere dagen tot de eerste zonnestraaltjes wat te verzachten.

 Ebolicht-hanglamp-regenstauf - Verlichting van Toen

 

 

0 0 votes
Artikel waardering
Meldingen ontvangen
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments